Ideal ar fi să ai o singură cremă, bună pentru toate zonele feţei şi ale corpului. E mai practic şi mai ieftin. Cu toate acestea, femeile au nevoie de mult mai multe produse. Dacă un bărbat ar trage cu ochiul în trusa de cosmetice a partenerei lor, şi-ar face cruce. Totuşi, fiecare dintre aceste creme are scopul ei bine definit şi sunt necesare în special acum, iarna, când pielea se usucă mai repede şi are nevoie de mai multă hidratare. Iată care e diferenţa dintre ele!

  • Crema de zi. Conţine factor de protecţie solară (sau cel puţin aşa este indicat) şi e gândită să fie folosită ca bază de machiaj. Din acest motiv, spre deosebire de cea de noapte, care e mai uleioasă, aceasta are o formulă mai uşoară care intră mai repede în piele.

  • Crema de noapte. Este mai hidratantă, mai grasă şi mai consistentă, având rolul de a repara epiderma pe perioada somnului. Aplicată seara, nutrienţii se absorb mai bine permiţând celulelor să se regenereze în timpul nopţii. Spre deosebire de cea de zi, nu conţine factor de protecţie, însă are mai multe vitamine cu grad lent de absorbţie.
  • Crema de buze. Este foarte grasă, formând o peliculă protectoare la suprafaţă, menţinând umiditatea pielii. Poate fi sub formă de strugurel sau balsam.