• July 27, 2023
  • admin
  • 0

Servim o gustare nu neapărat pentru că ne e foame. Uneori o vrem doar pentru plăcerea de a mânca. În aceste cazuri e recomandat să încerci ceva sănătos. Potrivit specialiștilor, cele mai bune sunt floricelele de porumb. Sunt savuroase, crocante și sunt aprobate de dieteticieni.Patru schimbări majore ce au loc în corpul tău

Patru schimbări majore ce au loc în corpul tău

De fapt, consumul regulat de floricele de porumb poate aduce beneficii pentru sănătate în mai multe moduri, mai ales dacă sunteți obișnuit să aveți gustări lipsite de nutrienți. Dar pentru a profita de beneficiile nutriționale ale floricelelor de porumb, este important să țineți cont de câteva sfaturi atunci când faceți cumpărături.

Nu toate floricelele pe care le veți găsi în magazinul alimentar sunt sănătoase. Pentru a vă asigura că ceea ce cumpărați vă va aduce de fapt beneficii organismului și nu acționează împotriva lui, dieteticianul înregistrat Miranda Galați, spune să verificați eticheta nutrițională pentru trei lucruri: grăsimi, calorii și sodiu.

Patru schimbări majore ce au loc în corpul tău

O mulțime de sortimente cumpărate din magazin au mai multe calorii decât cele pe care le poți face acasă, deoarece folosesc mai multe grăsimi”, spune ea, adăugând că această grăsime este grăsime saturată, care ar trebui consumată minim, deoarece o dietă bogată în grăsimi saturate crește riscul de boli de inima.

De asemenea, o dietă bogată în sodiu este legată de bolile de inimă, motiv pentru care ar trebui să fie consumată cu moderație.

Alegeți o marcă care folosește un ulei sănătos pentru inimă, cum ar fi uleiul de avocado sau uleiul de floarea soarelui și căutați o listă de ingrediente care să includă pur și simplu boabe de floricele de porumb, ulei și sare”, spune ea. Ea adaugă că, de asemenea, vă puteți face propriile floricele de porumb sănătoase acasă, folosind porumb, ulei de avocado sau de floarea soarelui și ierburi aromatice la alegere.

1. Obiceiuri mai bune la baie

Dieteticienii spun că unul dintre principalele beneficii nutriționale ale floricelelor de porumb este că conține fibre, aproximativ un gram pe cană. „Floricelele de porumb sunt cereale integrale care conțin o cantitate bună de fibre alimentare. Fibrele sunt esențiale pentru sănătatea digestivă, promovând mișcările intestinale regulate și ajutând la prevenirea constipației”, spune Jillian Smith, care este dieteticianul principal la Gut Personal. Deci, dacă suferiți de constipație, o gustare de floricelelor de porumb poate ajuta lucrurile să se miște.

2. Sănătatea cardiovasculară se va îmbunătăți

Deși se vorbește adesea despre fibre ca fiind un nutrient ce aduce beneficii sănătății intestinale, Galați subliniază că beneficiază în mod direct și de sănătatea cardiovasculară. „O dietă bogată în fibre poate îmbunătăți digestia, poate proteja sănătatea inimii și vă poate reduce riscul de cancer și multe boli cronice”, spune ea. Motivul pentru care fibrele susțin sănătatea inimii este că ajută la scăderea colesterolului LDL, cunoscut și sub denumirea de „colesterol rău”, deoarece crește tensiunea arterială și inflamația.