O capsula de cafea realizată pe bază hârtie compostabilă casnic va fi lansată în primăvara anului viitor în Franța și Elveția și va fi retrocompatibilă cu aparatele Nespresso Original, a anunțat compania. 

Capsula de cafea pe bază de hârtie compostabilă va fi lansată după mai bine de trei ani de cercetare și dezvoltare pentru a răspunde cererii consumatorilor de ambalaje compostabile. Această cerere este în creștere și se estimează că 45% dintre francezi compostează acasă unul sau mai multe tipuri de deșeuri.

”Suntem încântați să anunțăm prima noastră capsulă pe bază de hârtie compostabilă casnic, care va completa oferta noastră de capsule din aluminiu care sunt atât reciclabile, cât și fabricate din aluminiu reciclat în proporție de 80%. Aceasta este o altă alegere durabilă, fără a face compromisuri la calitate”, a declarat Guillaume Le Cunff, CEO Nespresso.

Dezvoltată ca o alternativă pentru cei care preferă și au acces la un compostor, inovația va extinde opțiunile durabile deja oferite consumatorilor prin capsulele sale din aluminiu. Aluminiul este reciclabil la infinit, iar capsulele sunt fabricate din aluminiu reciclat în proporție de 80%.

În prezent, Nespresso oferă peste 100.000 de puncte de colectare de reciclare a capsulelor de aluminiu în 70 de țări, oferind aproape 90% dintre clienți acces convenabil. Produsul este certificat pentru compostare, atât casnică, cât și industrială, de către TÜV Austria, un organism internațional de certificare.