Cele multe țări din fostul bloc comunist au un brand turistic și o strategie de promovare. Mihai Bârsan, expert în marketing spune cum ne dau bulgarii lecții în promovarea brandului turistic.Sovata, finalista pe regiuni competiția Destinatia anului 2022 Sursa foto Destinatia anului

Sovata, finalista pe regiuni competiția Destinatia anului 2022

Liderul în marketing, Mihai Bârsan, invitat în ediția din Adevărul Live, realizată și moderată de Antoaneta Banu, explică de ce a ajuns România în urma Bulgariei în turism și cum va susține Conferința Destinații Vizionare din 8,9 decembrie de la Brașov formarea profesioniștilor în managementul și marketingul de destinații.

https://adevarul.ro/videoplayer/a76ea420-54c2-4a3d-98fb-85f0833c4953?&content=2221454România primește lecții de la bulgari în strategia și promovarea turistică

Competiția Destinația anului, inițiată de expertul în marketing Mihai Bârsan arată interesul mare pe care românii îl au pentru turismul de la noi. Peste 100.000 de români au intrat pe site-ul competiției și au votat destinațiile preferate.  Specialiști în turism și 25 de bloggeri au format juriul competiției. Acesta a desemnat  destinaţiile care au intrat în finală.

La categoria City Break: Braşov, Iaşi şi Târgovişte, iar la categoria Localităţi Turistice: Dărmăneşti, Brezoi, Topliţa. Cu toatea că are atât de multe de oferit în zona de turism, din păcate, România duce lipsa unei strategii de promovare de piața internațională, fiind în urma Bulgariei.

Expertul în marketing oferă exemplul unora dintre țările din fostul  bloc comunist, precum, Croația care a reușit să construiască și să ridice un brand de țară. Slovenia, cu două milioane de locuitori are  o viziune foarte clară despre cum poate o țară să fie verde, ecologică, sustenabilă, aceasta regăsindu-se în tot ceea ce face. Orientată pe calitate, nu pe cantitate, Slovenia  reprezintă o bijuterie de promovare.