PRIAevents vă invită la PRIA Sustainable Forestry&Wood Conference platforma unică în România, ce reunește reprezentanți ai tuturor entităților implicate.

Pădurile satisfac nevoile zilnice pentru lemn, hârtie, aer și recreere. Numărul celor care își desfășoară lucrul în jurul acestora este mare, indiferent că vorbim de activități sociale, ecologice sau economice, trebuie să fie într-un dialog continuu unele cu altele pentru a asigura gestionarea durabilă a  resurselor, iar PRIA Sustainable Forestry&Wood Conference este platforma unică ce reunește reprezentanți ai tuturor acestor entități pentru adezbate teme importante astăzi precum:

  • Codul silvic și modificările recente. Ce se mai poate schimba? Unde este nevoie de îmbunătățiri. Status la cateva luni de la intrarea in vigoare a noului cod.
  • Sumal 3.0 – cum eficientizăm sistemul acesta și ce rol are pentru protecția împotriva tăierilor ilegale?
  • Regulamentul EUDR – ce propune UE și care sunt părerile entităților din România care lucrează in sectorul forestry&wood?
  • Finanțare pentru sectorul forestry&wood : PNDR și planul național strategic
  • Noi tehnologii pentru forestry&wood: echipamente și utilaje, drone, softuri și nu numai
  • Rolul ONG-urilor și campaniile cele mai de succes
  • Cum se valorifică colaborarea dintre entitățile implicate – asociații si patronate din zona de proprietari, procesatori, industria mobilei, ONG-uri, furnizori d tehnologii si nu numai

De asemenea, un rol important trebuie să îl aibă investițiile în infrastructură și locurile de muncă, dar si fondurile pentru împăduriri și alte soluții pentru a proteja pădurile.

Pădurile sunt cu adevărat cea mai mare resursă naturală regenerabilă, iar noi trebuie să ne asigurăm că suprafața acestora crește, iar autoritățile, asociațiile, organizațiile și companiile care lucrează cu lemnul să fie intr-un dialog continuu, iar Pria Sustainable Forestry&Wood Conference este un prilej unic pentru acest dialog, pentru că singura conferință de amploare din România, care abordeaza aceste teme extrem de importante, alăturii de toți actorii implicați.

Pria Sustainable Forestry&Wood Conference va avea loc în persoană, intr-o locație deosebită din București. Peste 150 de de lideri în silvicultură, prelucrarea și procesarea lemnului, autorități locale și centrale, asociații, ONG-uri, furnizori de lemn de esență tare și de rășinoase, companii de cherestea, producători de cherestea și grinzi, constructori, arhitecți și grupuri de consultanță în industrie, dar și investitori și reprezentanți ai industriei vor interacționa. 
 
Dezbaterile conferinței vor evidenția evoluții noi și interesante în domeniul forestier și vor explora oportunitățile de creștere pentru piețele produselor din lemn, parteneriatele sectoriale și biotehnologiile emergente, in același timp având grijă în a proteja padurile și de găsi soluții pentru sutenabilitate și marirea suprafetelor cu păduri.

PRIA Sustainable Forestry&Wood Conference reprezintă un eveniment unic în  România pentru actorii din domeniul silvic întrucât  a demonstrat că este unca   platformă de comunicare și discuții deschise în ceea ce privește utilizarea responsabilă a resurselor și gestionarea sustenabilă a suprafețelor forestiere,  cu scopul de a asigura echilibrul ideal în îndeplinirea funcțiilor de bază ale  pădurii.

AGENDA:

9:30-10:00 – Înregistrarea participanților și Welcome Coffee

10:00 -12:30 – Panel dezbateri: Sustainable Forestry & Wood

  • Măsurile si Strategia  Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor si celelalte autorițăți pentru  domeniul silvic?
  • Codul silvic și modificările recente. Ce se mai poate schimba? Unde este nevoie de îmbunătățiri. Status la cateva luni de la intrarea in vigoare a noului cod.
  • Mai multe detalii pe www.priaevents.ro.
Tags: