Hotelurile mari ajung să nu mai fie profitabile pentru proprietari în această perioadă, când facturile la energie ajung la cifre astronimice.

Site-urile de specialitate abundă în anunțuri cu privire la vânzarea unităților de cazare din zone turistice renumite din România. Prețurile sunt pe măsură, atunci când vine vorba despre hoteluri pe malul mării sau de la poalele muntelui.

16.500.000 de euro este prețul cerut pentru un hotel din Eforie Nord situat chiar pe plajă. Clădirea are o suprafață totală de 7555 metri pătrați, are 286 de camere, săli de conferințe, restaurante, terase și piscină exterioară, potrivit imobiliare.ro.

Pe locul al doilea se află un hotel din Brașov pentru care proprietarul cere 14.400.000 de euro.

Are o suprafață de 8.180 mp și 125 de camere, 8 etaje și 70 de locuri de parcare. Ca facilități, hotelul deține săli de conferințe, restaurant și centru spa.

Locul al treilea este ocupat de un hotel din București, situate în zona Bulevardului Unirii. Are o suprafață de 4668 metri pătrați și 50 de camera. Clădirea are zece etaje unde sunt amenajate inclusive apartamente, iar la parter și subsol există zone pentru restaurant sau spațiu comercial. Prețul cerut este de 11.000.000 de euro +TVA.