• April 8, 2023
  • admin
  • 0

Pentagonul încă încearcă să identifice sursa scurgerilor pe reţele de social media a unor documente clasificate care detaliază planurile SUA şi ale aliaţilor din NATO privind consolidarea ofensivei ucrainene în faţa invaziei ruse, informează New York Times. Documente de război clasificate care detaliază planurile secrete ale Americii și ale NATO.

Documente de război clasificate care detaliază planurile secrete ale Americii și ale NATO pentru construirea armatei ucrainene înaintea unei ofensive planificate împotriva Rusiei au fost postate săptămâna aceasta pe canalele de socializare, au declarat oficiali înalți ai administrației Biden.

Pentagonul investighează cine ar fi putut fi în spatele scurgerii documentelor, care au apărut pe Twitter și pe Telegram, o platformă cu peste jumătate de miliard de utilizatori care este disponibilă pe scară largă în Rusia.

Analiștii militari au spus că documentele par să fi fost modificate în anumite părți față de formatul lor original, exagerând estimările americane cu privire la morți în război ucraineni și subestimarea estimărilor trupelor ruse ucise.

Modificările ar putea indica o strategie de dezinformare al Moscovei, au spus analiștii. Dar dezvăluirile din documentele originale, care apar ca fotografii cu diagrame cu livrările anticipate de arme, forțele trupelor și batalioanelor și alte planuri, reprezintă o încălcare semnificativă a informațiilor americane în efortul de a ajuta Ucraina.