Modul cum alegem să decorăm pereții locuinței este un mod de exprimare a  personalității și stilului personal.

Un design care îți place și care te reprezintă aduce confort si securitate, iar decorarea pereților  ca parte din amenajarea casei are o influență semnificativă asupra modului în care ne simțim acasă. 

Pe scurt, sunt trei factori esențiali care determină stilul și în consecință percepțiile și emoțiile noastre într-un spațiu: culoarea, forma și materia. Pentru o amenajare reușită, alegerea acestora trebuie să corespundă cu nevoile și preferințele noastre individuale. Nuanțele, tonurile, gradul de luciu, materia,  creează toate împreună o atmosferă care ne afectează emoțiile (ideal în sens pozitiv), și nivelul de confort în propriul cămin. Astfel, decorul pereților crează o conexiune emoțională cu locuința ta. 

Culorile 

Au un impact puternic asupra emoțiilor noastre. Ceea ce ar fi recomandat sa analizati atunci cand alegeți nuanțele preferate sunt: 

Culori calde sau reci? Culorile calde vin cu intimitate si energie. Camerele sunt mai afectuoase, mai apropiate si mai securizante. Culorile reci sunt relaxante, aerisite, camerele sunt mai destinse, mai tolerante. 

Culori inchise, deschise sau neutre. Culorile închise vin cu intimitate, culorile deschise vin cu lumina, culorile neutralizate seduc prin liniște. 

Culorile ne deschid drumul către amintiri și ne aduc senzații din trecut în prezent,  simțim emoțiile asociate cu aceste momente. Gusturile și preferințele noastre își au rădăcinile în emoțiile trecute, plăcute, conștiente sau inconștiente de care se leagă forme, materii și culori.  

Finisajele

Materialele folosite sunt de asemenea o expresie a personalității noastre. Finisajele organice, precum varul sau gletul mineral sunt pentru cei care caută să-și personalizeze locuințele folosind naturalul, simplitatea și autenticitatea.

Finisajele metalizate sunt o expresie a siguranței și dorinței de abundență, iar finisajele cu aspect de beton sunt moderne , caută funcționalul în favoarea decorațiunii abundente.

Vopseaua în tonuri pline, cu diferite grade de luciu, este varianta cea mai simplă de susținere și de armonizare a elementelor decorative dintr-o locuință.