Uniunea Salvaţi România” îl va chema în Parlament pe comisarul-sef al Gărzii de Mediu, Aurelian Păduraru, pentru a explica motivele pentru poluarea din București și Ilfov, în condiţiile în care indicatorii arată condiţii de „poluare extremă”, a anunţat preşedintele partidului, Cătălin Drulă.

Poluare extremă în Bucureşti şi Ilfov în această dimineaţă. Ca de obicei, tăcere din partea autorităţilor. USR îl va chema azi de urgenţă pe comisarul-şef al Gărzii de Mediu să vină în Parlament la Comisia pentru mediu să dea explicaţii„, a scris Drulă, pe Facebook.

El a ataşat postării şi o imagine care arată că senzorii Airly indică valori crescute ale poluării.

La rândul său, Octavian Berceanu, fost şef al Gărzii de Mediu, a atras atenţia luni seara asupra faptului că indicatorii pentru calitatea aerului în Pipera, Voluntari şi Afumaţi arată „extrem de rău„.

Tot luni, într-o altă postare pe Facebook, acesta semnala incendieri ilegale în zona Afumaţi.

E unul dintre zecile de grătare cu cabluri de Afumaţi, azi la 16.30. Aproape în fiecare zi, zeci de arderi de cabluri, resturi din dezmembrări auto şi deşeuri au loc şi în partea de nord a Capitalei, în Ilfov. Şi, de 10 – 20 de ani, aceiaşi oameni de la Garda Naţională de Mediu ne asigura că treaba merge… lumea moare şi mafia prosperă„, a scris Berceanu.