Detaliile contractului uriaș semnat de Kylian Mbappe pentru a rămâne la Paris Saint-Germain. Înțelegerea semnată este cea mai mare din istoria sportului și îl duce pe atacantul francez în vârful clasamentului celor mai mari contracte din istorie.

Fotbalistul de 23 de ani a semnat un contract pe doi ani, având încă unul opțional pe care îl poate activa singur. Mbappe ar încasa un salariu anual de 72 de milioane de euro brut, de trei ori mai mare decât cel pe care îl avea, iar pe lângă salariu a primit și suma de 180 de milioane de euro brut, la semnătură, achitată în trei tranșe.

Pe lângă sumele menționate, Kylian Mbappe primește și un bonus de loialitate, care crește cu fiecare sezon petrecut la club. Luna trecută a încasat 70 de milioane de euro, urmând ca în ceilalți doi ani să primească 80 de milioane de euro în 2023 și 90 de milioane de euro în 2024. În total, contractul semnat de Kylian Mbappe îi poate aduce în conturi 630 de milioane de euro brut pe trei ani, fiind și cel mai mare din istoria sportului.

Contractul lui Kylian Mbappe îl devansează pe cel al lui Lionel Messi (35 ani), negociat în 2017 la FC Barcelona, când încasa 555 de milioane de euro pe durata a patru ani. Podiumul este completat de jucătorul din NFL, Patrick Mahomes, care în 2010 a semnat un contract cu Kansas City Chiefs prin care își asigura 510 milioane de euro pe durata a peste 10 ani.