În 2021, Toyota a prezentat un concept al unei mașini sport electrice, care anunța revenirea celebrului model MR2, o mașină sport cu motor amplasat central.

Acum, la aproape doi ani de la prezentarea acestui concept, se pare că Toyota și-a unit forțele cu Suzuki pentru a crea un succesor al vechiului MR2.

Spre deosebire de concept, viitorul model de serie nu va fi electric. Mai degrabă, potrivit publicației japoneze Best Car, noua mașină va avea un motor cu 3 cilindri de un litru și care promite 120 de cai putere și un cuplu de 200 Nm. Este posibil ca motorul să beneficieze și de un sistem microhibrid pentru un mic plus de putere și eficiență mai ridicată.

Conform informațiilor, noua mașină va cântări 1000 de kilograme și va măsura 4200 de milimetri în lungime, 1720 de milimetri în lățime și 1220 de milimetri în înălțime. Ampatamentul său va măsura circa 2550 de milimetri.

Publicația japoneză spune că motorul va fi dezvoltat de Suzuki, iar suspensia față va fi preluată de la actualul Toyota Yaris.

Tags: