Smartwatch-urile WATCH D și HUAWEI WATCH GT 3 Pro au primit avizul de funcționare acordat de Ministerul Sănătății din România prin intermediul Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale.

image

Avizul atestă faptul că dispozitivele pot fi considerate unele de tip medical, prin intermediul noilor sale aplicații HUAWEI ECG1. De asemenea, cele două ceasuri au primit toamna aceasta și certificarea internațională europeană prin care se atestă faptul că pot fi utilizate ca dispozitive medicale.

Începând de astăzi, consumatorii din România care utilizează funcția ECG de pe HUAWEI WATCH GT 3 Pro si modelul WATCH D ce urmeză să fie lansat în această iarnă, vor putea face o electrocardiogramă cu ajutorul celor două ceasuri oricând doresc, direct de la încheietură, pentru a-și monitoriza ritmul cardiac și potențialele riscuri pentru sănătatea inimii.

Aplicația de EKG de la Huawei poate fi folosită în 33 de țări europene, precum și în China, Thailanda, Columbia și Noua Zeelandă, dacă este descarcată cea mai nouă versiune a  aplicației Huawei Health din AppGallery.

HUAWEI WATCH D nu este doar un aparat care măsoară tensiunea arterială sau un dispozitiv de monitorizare a ritmului cardiac. Este un smartwatch complet funcțional care, în afară de măsurarea sănătății, acceptă și toate caracteristicile unui smartwatch, fiind echipat cu peste 70 de moduri de antrenament.

Utilizatorii HUAWEI WATCH D vor putea să-și partajeze rezultatele exercițiilor fizice din aplicația HUAWEI Health cu Strava, aplicația și comunitatea extrem de populară de urmărire a exercițiilor. Odată ce partajarea datelor este activată, utilizatorii își pot accesa datele colectate de smartwatch-ul lor Huawei pe site-ul Strava.

Conform studiului “Cum au europenii grijă de sănătatea inimii lor? Ce îi ajută în asta?” realizat de Huawei anul acesta în Europa, aproximativ 86% dintre respondenți au declarat că ar folosi opțiunea ECG pe smartwatch dacă ar fi disponibilă.

HUAWEI WATCH GT 3 Pro monitorizează ritmul cardiac în timp real permițând utilizatorilor să-și urmărească sănătatea inimii, ajutând sportivii și utilizatorii cu risc cardiovascular.

Ceasul vine echipat cu o tehnologie nouă a electrodului din interiorul său, pentru o captare mai bună și mai corectă a semnalului electrocardiogramei. Înăuntrul sau se află și un monitor de ritm cardiac Huawei TruSeen 5.0, iar electrodul este acoperit cu PVD, pe spatele curbat și transparent al carcasei. Funcția de EKG se folosește de opt senzori fotoelectrici, dispuși într-o formație inelară, care obțin semnale și filtrează interferențele, oferind astfel rezultatele în timp real. Această tehnologie permite și notificarea utilizatorului în timp real, atunci când bătăile inimii sale se abat de la ritmul normal.

Aplicația de EKG nu este singura funcție de monitorizare a sănătății pe care o oferă WATCH D și GT 3 Pro. Există și posibilitatea de monitorizare a saturației oxigenului din sânge (SpO2) sau a somnului, cu ajutorul tehnologiei Huawei TruSleep 2.0. De asemenea, utilizatorii pot observa nivelul de stres în timp real și pot realiza inclusiv exerciții de respirație pentru a se calma în momentele stresante.