Care este costul unui vaccin antigripal în farmacii. Pentru a dezvolta forme mai ușoare ale bolii, Ministerul Sănătății recomandă administrarea vaccinului împotriva gripei.

Trebuie amintit că un vaccin antigripal poate fi administrat oricărei persoane cu vârsta peste 6 luni, indiferent că este vorba despre o persoană sănătoasă sau care face parte din categoriile vulnerabile. Bineînțeles, există și excepții. Nu este recomandat celor care sunt alergici la una din componentele vaccinului și a celor cu istoric de reacții alergice severe de tip anafilactic la vaccinarea antigripală.

Vaccinul împotriva gripei este administrat gratuit în cabinetele medicilor de familie anumitor categorii, considerate cu risc mare de îmbolnăvire:

  • copii și adulți cu boli cronice (respiratorii, metabolice, renale, cardiovasculare, HIV/SIDA)
  • femei gravide
  • persoane cu vârsta de peste 65 ani
  • persoanele instituționalizate din căminele de bătrâni, centre de plasament

Care este costul unui vaccin antigripal în farmacii? El poate fi cumpărat din farmacii, în cazul nu vă aflați în categoriile care beneficiază gratuit.

Anul acesta, un vaccin antigripal costă între 50 și 60 de lei. Atenție! Acesta poate fi achiziționat doar în baza prescripției de la medicul de familie, unde va trebui să vă prezentați ulterior pentru vaccinare. Așadar, costul pentru un vaccin antigripal nu este foarte mare, dar trebuie să aveți grijă să îl transportați la temperaturi scăzute.

Ce preț are vaccinul nazal

O altă modalitate de protecție împotriva gripei este vaccinul nazal. De această dată, cei care au frică de ac vor fi fericiți. Administrarea vaccinul antigripal se va efectua pe cale nazală.

Procesul este relativ simplu. După administrarea unei jumătăţi de doză într-o nară, se administrează imediat și a doua jumătate de doză în cealaltă nară. Puteți respira normal în timp ce serul este administrat, iar doza nu este nevoie să fie inhalată sau aspirată.

Costul unui vaccin antigripal care se administrează pe care nazală este considerabil mai mare. Acesta se găsește în farmacii la un preț de aproximativ 130 de lei.