În ciuda boom-ului înregistrat de jocurile pe console, jocurile pentru PC sunt încă populare și popularitatea lor nu scade. Până în prezent, PC-ul este lider în ceea ce privește oferta și este ușor să te pierzi printre numeroasele opțiuni de jocuri – desigur, fiecare jucător are preferințele sale, dar am adunat câteva sfaturi pentru a vă ajuta să vă alegeți jocurile pentru PC.

Jocuri competitive

Jocurile de curse pentru PC îi pun pe jucători în mașini vechi, avioane moderne sau chiar și pe cele mai rapide motociclete.

Jocurile de curse arcade vă permit să zburați prin aer fără a respecta legile fizicii și să apăsați pe accelerație cu plăcere.

Jocurile de simulare a curselor au tehnici de conducere sofisticate și imită tehnicile reale de conducere.

Jocuri strategice

Aceste jocuri pentru PC sunt jocuri de gândire, iar victoria se obține prin inteligență și tactică, un plan de joc bun fiind cheia succesului.
Jocurile de strategie în timp real calculează în timp real și nu vă lasă să pierdeți atenția.
Jocurile pe rând sunt similare cu strategiile în timp real, dar jucătorii schimbă după fiecare tur.
Jocurile de construcții vă permit să creați orașe, parcuri tematice, spitale și multe altele.

Jocuri de logică

Jocurile de tip gândire le cer jucătorilor să facă conexiuni și să descopere ce acțiuni au ce consecințe.

Acestea sunt, în general, mai puțin complexe decât jocurile de strategie și se concentrează pe rezolvarea unor mici enigme și probleme complexe.

Jocuri de acțiune

Jocurile de acțiune pentru PC stimulează adrenalina jucătorului și antrenează percepția și coordonarea motorie. În aceste titluri, totul se rezumă la îndeplinirea misiunii cu orice preț și la a avea întotdeauna vieți râmase pentru a continua. Populare sunt jocurile de război pe PC, în care jucătorul se află într-o unitate de luptă.

Jocuri cu împușcături – jucătorul are sarcina de a elimina toți inamicii, fie că este vorba de un comando militar criminal sau de o hoardă de zombi.
Jocuri de luptă – un stil mai variat în care să elimini adversarii. Oferind o gamă completă de abilități de luptă, depinde de jucător să aleagă combinația potrivită pentru a ataca și a finaliza misiunea.